Annonsera

Så skapas er radioreklam

  1. Fatta beslut

Första steget är att ni som annonsör vill att ert företag ska växa och ser radioreklam som xen möjlighet att göra det. Passa på att boka in ett möte med en säljare på Radio Halmstad. De sitter inne med en massa kunskap och kan hjälpa er vilken typ av reklam som passar er.

  1. Ta kontakt

Steg två är att lyfta luren och kontakta produktionsbolaget/reklambyrån. Fråga er säljare på Radio Halmstad efter tips om ni inte har någon egen. Vi har bra kontakt med duktiga producenter. Säljaren hjälper till att boka in ett möte när ni vill.

  1. Vad är syftet med er radioreklam?

Berätta för produktionsbolaget vad er vill uppnå med kampanjen. Till exempel att ni har en butik och ska utöka verksamheten med att sälja glass och vill att reklamen ska trycka för det. Detta steg är avgörande för att ni ska bli nöjd och er potentiella kunder ska lockas av reklamen. Därför vill vi understryka vikten av att ni kommer fram till vad målet med din reklam ska vara. Observera att ni inte behöver komma på idén för hur reklamspotten ska utformas, den biten och hjälper produktionsbolaget till med.

  1. Budget

Med hjälp av produktionsbolaget och utifrån era förutsättningar fastställs budgeten. Många lokala annonsörer beställer radioreklam för mellan 2 900–10 000kr. Hur mycket pengar ni väljer att lägga på reklamen är avgörande för hur radioreklamen kommer låta i slutändan. Det viktigaste är dock att ert budskap är relevant för målgruppen. Det finns många exempel där en billig produktion har varit betydligt mer effektiv än mer påkostad produktion.

  1. Produktionsbolaget jobbar

Produktionsbolaget kommer fram med ett förslag på manér och idé för er radiospot Allt utifrån er budget så klart.

  1. Färdigt!

Nu är det dags att beställa produktion och medieutrymme. Ta kontakt med din säljkontakt på Radio Halmstad och meddela vilka veckor du vill annonsera så är ni snart igång.

Kontakta oss på hej(at)radiohalmstad.se så berättar vi mer.